Istorijat i razvoj

GEMONT d.o.o. je preduzeće u privatnom vlasništvu. Osnovano je 1992. godine i od tada vrlo uspešno posluje, prateći svojim tehničko-tehnološkim i stručnim resursima različite zahteve tržišta.

Od osnivanja, GEMONT je svoje mesto na tržištu Srbije bazirao na ponudi usluga iz oblasti projektovanja, inženjeringa i izgradnje termotehničkih instalacija i toplovoda.

Ubrzo zatim, Preduzeće je ulaganjem kapitala u povećanje svojih potencijala obezbedilo uslove za pružanje usluga iz oblasti projektovanja i izgradnje kompletnih javnih, privrednih i poslovno-stambenih objekata sa pratećom infrastrukturom.

1995. godine GEMONT postaje deponent i akcionar Prve Preduzetničke Banke, sadašnje LHB Banke iz Beograda sa kojom sve do danas ima uspešnu saradnju u oblasti bankarskih garancija i kreditiranja proizvodnje i razvoja Preduzeća.

Poslednjih godina, rukovodeći se poslovnom politikom stalnog razvoja Preduzeća, kako u postojećim tako i u novim oblastima, GEMONT je počeo sa intenzivnim ulaganjem u svoju tehničko-tehnološku i kadrovsku opremljenost za potrebe izvodjenja radova u oblasti telekomunikacija.

Ovo angažovanje dovodi do saradnje sa Preduzećem za telekomunikacije
TELEKOM SRBIJA AD, za čije potrebe GEMONT uspešno izvodi:

  • radove na uredjenju lokacija radio baznih stanica (RBS)
  • radove na adaptaciji telekomunikacionih objekata
  • radove na instalaciji digitalnih radio-relejnih (RR) veza
  • radove na održavanju antenskih stubova

Potreba da Preduzeće obogati i upotpuni svoju delatnost, dovodi do izgradnje novih proizvodnih pogona. Realizacija ovog projekta započinje 2003. godine izgradnjom manjeg pogona za proizvodnju elektro ormara u Užicu, a ubrzo zatim počinje i izgradnja proizvodne hale u Smederevskoj Palanci. Po završetku izgradnje, proizvodna hala je kompletno opremljen specijalnim mašinama i alatima tako da se od 2005. godine proizvode sve vrste čeličnih konstrukcija i telekomunikacionih stubova.

Uporedo sa izgradnjom i opremanjem svojih proizvodnih kapaciteta GEMONT obnavlja i uvećava i svoj vozni i mašinski park tako da je danas u mogućnosti da izvede radove i na vrlo nepristupačnim lokacijama telekomunikacionih objekata.

Od aprila 2007 godine GEMONT poseduje EN ISO 9001 sertifikat, a od maja 2016 godine ISO 9001:2015.